Split leasing – en fordelagtig ordning for firmabiler

22 april 2021 Astrid Pedersen

Hvis du som virksomheds ejer den dag i dag tilbyder dine medarbejdere firmabil oplever du sikkert at dine medarbejdere vælger den billigst muligt bil til formålet. Dette skyldes at medarbejderne bliver beskattet af værdien af den fri firmabil hvilket er rigtig ærgerligt.

Det ville nu være en stor fordel vor dine medarbejdere at kunne vælge en større, og dermed mere sikker, bil i en klasse som tilbyder den optimale køreglæde og de bedste køreegeneskaber. Især hvis medarbejderne skal være på vejene i mange timer hver dag, for eksempel i forbindelse med firmamøder eller blot og bar pendling til og fra arbejde.

Hvis du gerne vil ud over denne problematik kan du kigge på andre modeller som giver dig mulighed for at tilbyde dine medarbejdere bedre vilkår hvad angår valg af firmabil. Og her er splitleasing en oplagt løsning.

Hvad betyder splitleasing?

Splitleasing er en leasing model som åbner mulighed for at dele udgifterne til bilen mellem virksomheden og den pågældende medarbejder. Når disse udgifter beregnes sker det med udgangspunkt i en opgørelse af hvilken det fremgår hvor kørsel der foregår i forbindelse med arbejde og hvor ofte bilen benyttes privat.

Ved splitleasing undgår medarbejderen helt den høje beskatning af sin fri firmabil. Derfor er splitleasing relevant når det handler om de lækre biler i luksusklassen, for eksempel biler af mærkerne Audi, BMW, Mercedes Benz, Alfa Romeo og Maserati, eller måske de helt store modeller af Volvo, Volkswagen eller Toyota.

Udgiften til bilen bliver således meget lav for medarbejderen når man sammenligner med en traditionel firmabil ordning. Virksomheden får endnu flere fordele i form af minimerede udgifter, idet medarbejderen selv betaler en del af driftsomkostningerne, samt en minimal kapital binding på grund af den flexleasing ordning som bilen er indregistreret under.

Du kan læse meget mere om splitleasing på https://specialcars.dk/splitleasing/.

Flere Nyheder

06 september 2021

Derfor elsker vi biler