Skal jeg vælge en gulvafslibning eller en gulvafhøvling?

14 august 2019 Astrid Pedersen
Skal jeg vælge en gulvafslibning eller en gulvafhøvling?

Om du skal lade dit trægulve behandle med en gulvafslibning eller en gulvafhøvling, kommer helt og aldeles an på skadernes omfang. Har dit gulv lidt alvorlig skade som følge af oversvømmelse, som har forårsaget fugt i træværket og deraf følgende forskydninger eller dybe revner i træets planker, lameller eller brædder, kan det vise sig nødvendigt med en gulvafhøvling.

Ved en gulvafhøvling fjernes en stor luns – op til fem millimeter – af gulvets overflade ved hjælp af skarpe blade, monteret på en valse. Med en gulvafhøvling kan du udligne niveau forskelle i gulvet, fjerne slemme misfarvninger, og komme de mest grelle revner til livs. Er dit gulv der imod blot mærket af almindelig slitage, som uvægerligt vil opstå som følge af daglig brug gennem mange år, kan det med stor sandsynlighed blive pænt igen med en gulvafslibning. Og de fleste gulve kan sagtens tåle en gulvafslibning, som er anderledes skånsom i forhold til den gennemgribende gulvafhøvling.

Hvad sker der ved en gulvafslibning?

Ved en gulvafslibning fjernes det allerøverste af træværkets overflade ved hjælp af sandpapir, som er monteret på en roterende sliberondel. Det drejer sig højst om to millimeter – og derfor kan langt de fleste trægulve tåle en gulvafslibning. En professionel og erfaren gulvmand vil kunne vurdere præcis hvor meget – eller hvor lidt – det er nødvendigt at fjerne, førend gulvets overflade bliver jævn og ensartet på ny.

Derfor er det en rigtig god idé at kontakte dit lokale gulvfirma, når dit gulv trænger til en gulvafslibning. Her kan du være sikker på at få den mest kompetente behandling – og dit gulv vil være i sikre hænder, når det gælder såvel selve gulvafslibningen som den efterfølgende plejende og beskyttende behandling. Din gulvmand vil kunne yde rådgivning og vejledning omkring behandlingen samt den vedligeholdelse, du selv skal forestå for at kunne bevare dit gulv flot i lang tid fremover.

Læs mere om gulvafslibning og gulvafhøvling på https://gulvkanonen.dk/god-forberedelse-inden-en-gulvafhoevling/ 

Flere Nyheder

06 september 2021

Derfor elsker vi biler