Kom ud af din afhængighed med hjælp fra et misbrugscenter

31 marts 2022 Astrid Pedersen

advertorial

I dag lever mange danskere med et misbrug. Det er dog ikke alle som viser det lige tydeligt.

Pillenarkomani – et problem i stigning

Stofmisbrug er nemlig ikke udelukkende forbeholdt stiknarkomaner. I løbet af det seneste årti er antallet af mennesker, som er ramt af et misbrug af læge ordineret medicin, formelig eksploderet. Det er især benzodiazepiner – en form for angst dæmpende medicin – og smertestillende piller i form af opioider som er genstand for afhængigheden.

Der skal faktisk ikke særlig meget til førend man er hooked på en af de to typer medicin. Og der går ikke længe før et forbrug af opioider eller benzodiazepiner kommer ud af kontrol.

Misbrugscenter

Hvorfor er det farligt at være afhængig af receptpligtig medicin?

Måske tænker du at der ikke er den store fare forbundet med at spise receptpligtig medicin. Det er jo udskrevet af lægen – og han eller hun ved vel hvad der er godt. Men her skal du tænke på at disse stoffer faktisk er lige så farlige som de hårde stoffer der sælges på gaden. Opioider som for eksempel Fentanyl, Tramadol og Oxycontin har egenskaber der liger opiaternes – det vil sige morfin og heroin.

Du oplever derfor, foruden den muskelafslappende og smertestillende virkning, en let euforisk rus når du indtager opioider. Et pludseligt ophør med denne medicin kan medføre abstinenser i samme sværhedsgrad som dem en narkoman oplever når han eller hun forsøger at kvitte heroinen fra den ene dag til den anden.

Derfor er det utroligt vigtigt at du er obs på dit forbrug af opioider efter eksempelvis et traume eller en operation. Du skal trappe ud af medicinen efter lægens anvisninger. Og er forbruget kommet ud af kontrol bør du søge hjælp på et misbrugscenter.

Hos Behandlingscenter Stien kan du få hjælp til behandling af pillemisbrug. Klik ind på https://behandlingscenter-stien.dk og læs mere.

Flere Nyheder

06 september 2021

Derfor elsker vi biler