Hvordan er det nu med billig maling?

20 september 2020 Camilla Skøtt

Når der skal males – hvad enten det er ude eller inde – så er det helt store spørgsmål, hvilken maling du skal vælge; og om du kan nøjes med discountløsningen?

Må du spare penge på maling, eller skal du altid vælge den dyre fabrikant, når du står hos farvehandleren? Vi har talt med en maler i Roskilde, og svaret er lidt både og-agtigt:

“Som udgangspunkt anbefaler vi aldrig at vælge en discountmaling, fordi de ofte indeholder færre pigmenter, og det går udover både dækkeevnen og holdbarheden. Men så er der alligevel de kunder, som siger, at det jo bare er et bryggers, der skal males, og det skal males over igen om et år eller to, fordi et eller andet. Her kan vi – uden at vi direkte anbefaler det, for det gør vi ikke – godt gå med til at spare lidt penge på malingen. Men i sidste ende er der bare aldrig særlig meget at spare, fordi du skal bruge mere maling, når du maler med en ringe kvalitet.”

Læg en plan, inden du går i gang

Hvis du selv skal stå for al malerarbejdet, kan du med fordel lægge en slagplan, inden du kaster dig over projektet. Hvilke rum skal males først, og hvordan vil du eksempelvis lave mad, hvis det er køkkenet, der står for tur? Og er det kun væggene, der skal males, eller skal både gulve, lofter og karme have en tur?

Hvis du danner dig et overblik fra begyndelsen, bliver projektet ikke nær så uoverskueligt, og i sidste ende bliver det ikke bare en bedre oplevelse – du får også et bedre slutresultat. Har du ikke mod på at kaste dig over det (det forstår vi godt, hvis du ikke har), kan du i stedet overlade opgaven til professionelle, så du kan ligge i sofaen, mens andre klare det hårde arbejde.

Flere Nyheder

06 september 2021

Derfor elsker vi biler