Dine kæledyr har ret til et besøg på et dyrehospital

24 maj 2021 Anders Lundtang Hansen

Eftersom dyrene ikke kan fortælle os med ord, hvad der er galt med dem, hvorfor de må bruge deres signaler som krop og lyde, så er det vores ansvar at passe så godt på dem, som vi kan.

Det er jo også os, der har valgt at erhverve dem, om vi så har anskaffet dem som træningsdyr, assistent til en svag person, kæledyr til familien eller en interesse blandt flere årsager til at få sig et dyr i hjemmet.

Der kan jo også være tale om en hel besætning af dyr til et landbrug, eller man har fået sig et dyr, der har lidt overlast hos din tidligere ejer eller på gaden, så vi har valgt at tage os af det.

Selvom der er tale om et levende væsen, så føler vi stadig, at vi ejer dyret, når vi nu har betalt penge for det, men endnu værre er nok, at vi ofte behandler dyret som et andetrangsdyr i forhold til os selv.

Pas på dyret og besøg dyrehospitalet

Vi andre tager jo på hospitalet, når der er noget galt med os, men hvis ens kæledyr bliver sygt, så tænker vi nogle gange, om det kan løbe problemet af selv, eller det går over at sig selv, fordi man ikke vil betale for at få det behandlet på et dyrhospital.

Det er ikke værdigt at behandle et dyr sådan. fordi skaden kan sætte sig og gøre dyret invalid, eller det kan komme så vidt, at vi afliver det.

Dette vælger mange mennesker også at gøre: aflive dyret, hvis det bliver for dyrt at have.

Tænk, hvis man gjorde det samme med mennesker: aflivede dem, når vi ikke havde råd til dem mere, eller vi ikke gad at tage os af dem.

Dette er ikke fair for dyret, så det er med at besøge det hospital, når der er behov for det – for dyret er dit ansvar nu.

Flere Nyheder

06 september 2021

Derfor elsker vi biler